کمیته مدیریت ریسک
کمیته مدیریت ریسک بیمه اتکایی آوای پارس بنا به آیین نامه شماره 93 مصوب شورای عالی بیمه و ماده 14 دستورالعمل حاکمیت شرکتی برای ناشران پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران مصوب مورخ 1401/07/18 جهت شناسایی، تحلیل ریسک های بالقوه و مدیریت آن از طریق گزارش های ریسک داخلی، ارزیابی و پایش عملکرد شرکت تشکیل گردیده است. این کمیته تحت نظارت هیأت مدیره بوده و به صورت ماهانه جلسات خود را با هدف نظارت بر ریسک ها و سیاست های اجرا شده، تشکیل می دهد.
اهم وظایف کمیته مدیریت ریسک
تهیه و پیشنهاد رویکردها، راهبردها و سیاست های مدیریت ریسک موسسه بیمه برای تصویب در هیأت مدیره و تصویب برنامه اجرائی مدیریت ریسک موسسه بیمه.
نظارت بر نحوه شناسایی کمی، کیفی و تجزیه و تحلیل ریسک های با اهمیت موسسه بیمه.
نظارت بر کارآیی و اثربخشی سیستم مدیریت ریسک موسسه بیمه و ارائه پیشنهادهای رفع نقاط ضعف آن به هیأت مدیره.
اعلام نظر در خصوص کفایت ذخایر فنی به تفکیک رشته های بیمه ای، کفایت میزان پوشش ها و نوع قراردادهای واگذاری مجدد و صلاحیت بیمه گران پذیرنده و نصاب های سرمایه گذاری موسسه بیمه جهت تصویب در هیأت مدیره.
بررسي وضعيت ريسك هاي شركت بر حسب درجه ريسك پذيري و اشتهاي ريسك تعيين شده هيات مديره و در صورت لزوم مشاوره به مديرعامل و يا واحد حسابرسي داخلي.
تحليل مديريت ريسك در سطح كلان هيات مديره؛
بررسي اثربخشي سيستم مديريت ريسك شركت و همچنين بررسي عملكرد مديريت ريسك؛
شناسايي نارسايي هاي موجود در مديريت ريسك جهت طرح در هيات مديره.
براساس آیین نامه شماره 69 برخی از ریسک هایی که یک موسسه بیمه اتکایی با آنها مواجه است، به شرح ذیل می باشد :
ريسک بيمه گري:
ريسک هايي است که موسسه بيمه به دليل صدور بيمه نامه و قبولي اتکایي با آن مواجه است. افزایش حق بیمه اتکایی قبولی، عمدتاً به دلیل استراتژی شرکت در قبولی ریسک، افزایش ظرفیت مجاز قبولی ، افزایش حد قبولی مندرج در قرارداد واگذاری مازاد خسارت شرکت، افزایش سرمایه و خالص ارزش دارائیهای بیمه نامه ها به دلیل شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد کشور می باشد.
ريسک بازار:
ريسک بازار ريسکي است که شرکت بيمه به دليل نوسان قيمت در بازار با آن مواجه است.
بخش خاصي از اين ريسک مربوط به ريسک نرخ ارز است و بيشتر زماني بروز مي کند که بيمه نامه ارزي بوده و شرکت بيمه متعهد به پرداخت خسارت به صورت ارزي است.
بخش ديگري از ريسک نيز ناشي از تغيير قيمت بازار دارايي ها و سرمايه گذاري هاي شرکت است که تغييرات نرخ سود بانکي و يا تغييرات شاخص هاي عمومي در بازار سهام ميتواند منجر به کاهش دارایی یا درآمد شرکت شود. به منظور کنترل اين ريسک سرمایه گذاری های شرکت در شورای سرمایه گذاری مطرح و بر اساس نظرات اعضا، عمده منابع شرکت بصورت سپرده های بانکی و نیز سرمایه گذاری در اوراق بهادار بورسی سرمایه گذاری می گردد.
ريسک اعتبار :
ريسک هايي را در بر می گیرد که موسسه بيمه به دليل احتمال عدم انجام تعهدات مالي توسط طرف هاي معامله خود با آن مواجه است.
ريسک نقدینگی :
ریسک هایی که موسسه بیمه بدلیل عدم کفایت دارایی های جاری جهت ایفای تعهداتش با آن مواجه است.